Història i Congressos

NOV 2012

Acta fundacional

S’atorgà davant Notari l’acta fundacional d'EL PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS, nascut de la confluència de la Lliga Regionalista de les Illes Balears, Convergència per les Illes, Nou Partit d'Eivissa i Unió Menorquina. Després es varen afegir diversos partits d’àmbit municipal.

MARÇ 2013

Congrés Constituent.

Se celebrà el Congrés Constituent d'El Pi, on prop de 700 afiliats estaven cridats a votar en llistes obertes els 28 representants de la nova Executiva: 14 de Mallorca, 7 de Menorca i 7 d'Eivissa.

D’aquella votació, fou elegit el primer president de la formació, Jaume Font. Així mateix, Josep Melià i Antoni Pastor varen ser escollits vicepresidents per Mallorca; Xicu Torres, vicepresident per Eivissa i Fèlix Ripoll, vicepresident per Menorca; essent el secretaria general Antoni Amengual.

MAIG 2015

Eleccions municipals i autonòmiques.

El Pi va aconseguir representació amb tres diputats al Parlament de les Illes Balears, per a l’illa de Mallorca. També s'assolí l'objectiu d'aconseguir representació al Consell Insular de Mallorca amb tres consellers electes més. I en l'àmbit municipal, El Pi aconseguí representació a trenta municipis de Mallorca i també a Sant Antoni, a Eivissa, i a Es Castell i Sant Lluís, Menorca; prop d’un centenar de regidors i regidores.

MAIG 2017

II Congrés Balear.

Se celebrà el II Congrés Balear de la formació, on prop de 900 afiliats estaven cridats a votar en llistes obertes els 28 representants de la nova Executiva: 14 de Mallorca, 7 de Menorca i 7 d'Eivissa.

D’aquella votació, fou reelegit president de la formació, Jaume Font. En quan a les vicepresidències Xisca Mora fou elegida per Mallorca, Joan Torres per Eivissa i Joan Forcada per Menorca; essent triat secretari general Josep Melià.

MAIG 2019

Eleccions autonòmiques i municipals

La formació va revalidar els resultats i va tornar aconseguir tres diputats al Parlament de les Illes Balears per l’illa de Mallorca i 3 consellers al Conseller Insular de Mallorca. En ambdues administracions continuà a l’oposició. A nivell municipal va aconseguir representació a 29 municipis de Mallorca i revalidar les representacions a Menorca i Eivissa.

JUNY 2020

III Congrés Balear

Se celebrà el III Congrés Balear de la formació, on prop de 800 afiliats estaven cridats a votar en llistes obertes els 28 representants de la nova Executiva: 14 de Mallorca, 7 de Menorca i 7 d'Eivissa.

D’aquella votació, fou elegit nou president de la formació, Antoni Amengual. En quan a les vicepresidències Lina Pons i Antoni Salas foren elegits per Mallorca, Joan Torres per Eivissa i Joan Cantallops per Menorca; essent triat secretari general de la formació Tolo Gili.

SET 2021

IV Congrés de Mallorca

Se va celebrar a Porreres l'IV Congrés de Mallorca, on prop de 400 afiliats estaven cridats a votar en llistes obertes l'executiva de Mallorca formada per 30 membres.

De la votació, que per primera vegada es va celebrar de manera telemàtica i presencial, el artenenc Tolo Gili va ser elegit president de la formació a Mallorca. Acompanyat en les vicepresidències per Xisca Mora i Jaume Monserrat.

SET 2021

V Congrés Balear

OCT 2022

VI Congrés Balear

El 8 d'octubre de 2022 celebrarem a l'Hipotels Platja de Palma el VI Congrés Balear en el qual Tolo Gili va ser reelegit com a president d'El Pi amb el 97% dels vots.

L'acompanyen en aquesta nova etapa els vicepresidents Xisca Mora i Jaume Monserrat per Mallorca, i Lucia Ribas i Toni Bosch per Eivissa i Menorca respectivament.